Pokemon-Plaag in de BioGroente

Pokemon-Plaag in de BioGroente

We werken op deze boerderij al jaren alle dagen op het land maar wij wisten helemaal niets van hun bestaan af: Ze zitten blijkbaar overal…

De scholieren, die bij ons onkruid wieden en de groente pakken voor de markt wezen ons erop: Voor ons oude ogen zijn de beestjes wel te klein om te zien, je hebt er een smartphone- camera met automatische vergroting bij nodig, werd ons verteld.

Maar wat willen die dingen hier plotseling zo in zo grote getallen op het erf en op de markt? Is biologische groente echt zo veel lekkerder dan de groenten en vruchten elders?

Gelukkig helpen de scholieren en andere jonge werknemers die de groente op de marktkar pakken ons van de plaag af: Ze weten de beestjes te vangen, blijkbaar met hulpmiddelen als programma’s op hun smartphone; dus elke keer dat er een van de scholieren stopt met schoffelen, of een medewerker op de markt tijdens het afrekenen op zij stapt, met zijn telefoon rond rent en roept “ik heb er een” geven wij maar een bonus-cent erop, dan worden wij het wel meester…

Zo hopen wij verder de hele zomer door Pokemon-vrije groenten te kunnen leveren.

Over de vraatsporen van de beestjes lees je trouwens nog meer op onze nieuwsbrief (even een mailtje en ik stuur hem door)

Reageren is niet mogelijk.