Markt

Elke vrijdagochtend staat de groentekraam van Henrikes Farm in het centrum van Zwolle. Elke zaterdag is de biologische groentekraam te vinden op het Kettingplein in Emmeloord. De laatste zaterdag van de maand is er streekmarkt in Emmeloord, dan zijn er ook andere lokale producten te vinden zoals kaas, wijn, vlees, en meer. U bent van harte welkom!

Open dagen

Elk jaar wordt een open dag gehouden: Samen met andere bedrijven zoals BioRomeo kan je op het erf en land komen kijken hoe je eten geteeld word. Er zijn dan rondleidingen, proeverijen, en andere activiteiten: veel te ontdekken en zelf te doen!

Kijk voor de datum op Lekker naar de boer.

Landleven

In de zomer is er altijd werk op de boerderij. Als er veel werk is helpen er scholieren en uitzendkrachten om het onkruid te wieden en de groente daardoor meer plaats voor zijn groei te geven. Soms komen er ook mensen om als vrijwilliger te helpen en meer over de landbouw te leren. In de kleinschalige teelten worden wel oude en eenvoudige technieken gebruikt en vergeten kennis komt te pas. Je voelt hoeveel aandacht een gewas vraagt en leert weer zelf je voedsel verbouwen. Als je ook een dag wil helpen, neem gewoon eens contact op.

Er is ook de mogelijkheid voor vrijwilligers om een periode te helpen op de boerderij met kost & inwoning, het zogenaamde ‘wwoofen’. We hebben vrijwilligers gehad uit onder andere Duitsland, Spanje en Amerika. Heel erg leuk om van elkaar en de verschillende culturen te leren, samen te werken en idealen te delen. Kijk voor meer info op: Wwoof.net.