Henrikes Team

Henrikes Team

In de afgelopen jaren is er een gezellig en bijzonder team van werkers in en om de Farm ontstaan. Verschillende werknemers en vrijwilligers helpen met het inpakken van de marktkraam, het oogsten van de groenten, het wieden, het kassa draaien en andere diverse werkzaamheden. Als er een keer een klusje is, is er altijd wel iemand die even een paar uurtjes kan helpen.

Bijzonder is het hart voor de zaak en het hart voor de natuur, het delen van deze idealen is wat deze mensen bij elkaar brengt. Bij Henrikesfarm gaat het om zoveel meer dan alleen verbouwen en verkopen. Het gaat om het goed voor de aarde zorgen, een steentje bij te dragen aan een beter milieu, om het duurzame aspect. Om gezond en eerlijk voedsel verbouwen, het buitenleven, het circulaire, het wonder van het groeien samen meemaken. Gezond bezig zijn, mét en vóór je lijf. Het delen met elkaar. En het leren met én van elkaar. ‘Ouderwetse’ of vergeten technieken, zoals houtzagen en kloven met de hand of onkruid verwijderen met een een-persoons-duwschoffel.

De kinderen van de werkers komen regelmatig even mee om bijvoorbeeld te helpen mais oogsten, bouwen forten van de blauwe groentekratjes of slapen lekker in een draagdoek bij mama op de rug tijdens het aardappels wegen en inpakken. Rox de hond rent achter elke bal, stok of kluit en jat af en toe stiekem een worteltje. Samen met de Wwoofers (World Wide Opportunities on Organic Farms of te wel: vrijwilligers uit het buitenland) is het in de zomer regelmatig tot laat genieten op de boerderij, met een kampvuurtje en lekker eten erbij. Tijdens het wieden tussen de bietjes op het land kregen we van twee Canadese Wwoofers tips wat je moet doen mocht je ooit in een bos een beer tegen komen. Tijdens het aardappels sorteren in de grote schuur leerden we over hoe het is om op te groeien als enig kind in China. Interessante gesprekken tijdens het werk, of soms juist de stilte van het land, met als enige wat je hoort de vogels en de wind.

De groenten van HenrikesFarm worden met liefde én plezier geteeld.

Reageren is niet mogelijk.