Blog
Graan oogsten
Vandaag zijn we op onze kleine percelen zeldzame graansoorten (o.a. “blauwe” tarwe) wezen oogsten! Met onze medewerkers en de Wwoofers kregen wij een workshop over maaien met een ‘zicht’ (lees hier wat dat is). Een van onze vaste klanten aan de kraam bracht zijn werktuig mee en leerde ons deze oude techniek. Het resultaat is prachtig: de bij elkaar gebonden koren op het land. Later in het jaar gaan we het graan dorsen en kan het verwerkt worden in heerlijke…
Nieuwe website online
Hoera, de spiksplinternieuwe website mét webwinkel is online! Omdat we nu eenmaal liever met onze handen in de aarde zitten dan achter een toetsenbord, moest het even duren voordat we afscheid konden nemen van de inmiddels verouderde website. Maar nu is het moment toch daar: de nieuwe site staat online, stralend en blinkend van de nieuwigheid! De vaste klanten kennen het aanbod van de biologische groentekraam ondertussen goed. Groente, fruit, aardappels en verrassende extra’s zijn al een paar jaar te…
Courgette – reuzen
Courgette – reuzen… laten zich vullen , tot soep bereiden, en ook invriezen. Het beste recept is courgette geraspt, met ui aangebraden en met wat bouillon gekruid in bakjes in de diepvries zetten. In de winter word dit de basis voor vegetarische hamburgers en voor de soep!
Biomarkt Zwolle
Sinds 2 weken staan we met de nieuwe marktkraam in Zwolle: Vrijdag van 8 tot 12.30 uur komen heel veel mensen bio-groente halen. Het is ook heel leuk naast andere biologische kramen te staan, en zelf tussendoor te gaan winkelen en te kijken bij de kaas, brood, kruiden, noten, vlees, paddestoelen… Heerlijk! En dat alles biologisch!